fbpx

Otázky a odpovědi

Otázky a odpovědi

ano, cenová nabídka je zpracována jako položkový rozpočet, kde jednotlivé položky lze ubírat a přidávat, tudíž je možné si základovou desku vyhotovit svépomocí. 

ANO je to možné. V rámci projektové dokumentace máte změny v rozsahu 10h práce projektanta zcela ZDARMA. Je možné upravit jednotlivé příčky, změnit velikosti oken a dveří popř. zrcadlové otočení a další změny dle požadavku. V případě, že změny přesáhnou 10h bude nad rámec tento čas účtován poplatek.

U domu na klíč není standardně kalkulováno vytápění, které každému zákazníkovi připravujeme dle jeho požadavku a požadavku aktuálních norem a zákonů. Dále součásti ceny na klíč není kuchyňská linka a připojení na inženýrské sítě. Bližší specifikaci zasíláme v rámci cenové nabídky, která je zpracována jako položkový rozpočet.

ANO, všechny ceny jsou vč. 12% DPH. V případě, že máte zájem o výstavbu rekreačního objektu popř. chaty musí se DPH přepočítat na 21%.

Délka výstavby se liší v závislosti na typu stavby (dřevostavba/zděná stavba) a na velikosti stavby. Průměrně se délka výstavby na klíč vč. základové desky u dřevostavby pohybuje 6-7 měsíců a u zděné stavby 12-16 měsíců.

Otázky ohledně konstrukčního systému

Difúzně uzavřená konstrukce má parozábranu, která brání průniku vodní pary přes konstrukci. Proto je nutné stavbu dostatečně větrat buď přirozeně (okny) nebo nuceně (rekuperace, ventilátor).

Difúzně otevřená konstrukce má parobrzdu , kde přes konstrukci může projít předem definované množství vodní páry aby se konstrukce nepoškozovala. Každopádně i v tomto typu konstrukce je zapotřebí dostatečného větrání.

ANO, zděná stavba je dražší cca o 15% a je to z důvodu typu materiálu a dále je to způsobeno tím, že  zděná konstrukce má větší zastavěnou plochu než dřevostavba při srovnatelné užitné ploše domu.

Tloušťka konstrukce dřevostavby je 285mm a součinitel prostupu tepla je 0,18 W/m2K

Tloušťka konstrukce zděné stavby je 400mm a součinitel prostupu tepla je 0,19 W/m2K

Tento test Vám zaručuje, že rodinný dům (dřevostavba) je v pořádku a nemusíte se obávat  o defekty uvnitř konstrukce. Nejčastější problémy stavby z důvodu špatné montáže parozábrany jsou kondenzace vodní páry, plísně, navlhnutí stěn a konstrukce apod.

Každý investor dostane certifikát zcela zdarma.

Compare listings

Compare